Gezien de vraag van meerdere leden naar interne tornooien stellen we graag een Drop Shot toernooi voor op woensdag 9 maart 2022 (dubbels mannen en dubbels vrouwen) en 16 maart 2022 (dubbels gemengd) van 19u tot 22u.

Iedereen die lid is van Drop Shot Wemmel kan deelnemen, en dit mits inschrijving op voorhand via dit formulier (link). Inschrijven kan tot daags voor het tornooi.

PS: De bedoeling is dat mensen die niet geinteresseerd zijn in dit toernooi gewoon kunnen spelen zoals altijd.

Schedule (+/-):

 • 19u: Opwarming
 • 19u20: info
 • 19u30: Start poulewedstrijden
 • 20u45: Start kruisfinales
 • 21u20: Einde tornooi

Verloop tornooi:

 1. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden (objectief, random) een of meerdere poules gemaakt en wordt er slechts een heenmatch of ook een terugmatch gespeeld.
 2. Wedstrijden worden gespeeld tot 2 sets van 21 punten, zonder 2 punten verschil (21-20 is dus einde match). Max. 20 minuten.
 3. Per gewonnen set wordt één punt toegekend. Bij 1-1 geven de gewonnen punten de doorslag. Aan de winnaar wordt 1 extra punt toegekend. De uitslagen zijn derhalve 2-0, 0-2, 2-1 of 1-2.
 4. Schiftingswedstrijden (1° ronde): er wordt gespeeld in poules . Aan het einde van de schiftingswedstrijden is de ploeg die het meest setpunten heeft behaald winnaar van haar poule, is de ploeg die het tweede meest setpunten heeft behaald tweede, … Bij gelijke punten wordt naar de onderlinge wedstrijd gekeken. Daarna het saldo van spelpunten.
 5. Plaatsingswedstrijden (2° ronde) : In de tweede ronde spelen alle eersten van elke poule onderling tegen elkaar, de 2e van elke poule, de 3e van elke poule,… voor de plaatsbepaling. Bij te weinig poules worden er kruisfinales gespeeld.
 6. Wedstrijdshuttles: Yonex 300 (met blauwe rand)

Inschrijven: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZpB_7XTQzXmOdQVUsqpa1qe01CE8AfZUuDBvXvadrV3aqfw/viewform?usp=sf_link